ZA INFORMACIJE POKLIČITE:

Potovanja

Vinske pokrajine Finger Lakes in Niagara

Letošnje potovanje nas bo poneslo v vinske pokrajine severne Amerike, na vzhodno obalo, v vinsko pokrajino Finger Lakes na severu države  New York. V pokrajini Finger Lakes (11 ozkih podolgovatih jezer, ki imajo podobo prstov na roki) bomo obiskali najboljše med stodvajsetimi kletmi, ki jih premorejo v pokrajini in seveda pokušali odlična vina. Obiskali bomo tudi Niagarske slapove in vinske kleti na polotoku Niagara, ki leži med jezeri Ontario in Erie. Podnebje in sestava tal na tem področju omogočata uspevanje zanimivih tradicionalnih in ameriških sort ter nekaterih zelo kanadskih hibridov

Ljubljana - New York

Let iz Ljubljane v New York. Prihod istega dne, nastanitev v hotelu v centru mesta blizu Time Square-a v distriktu gledališč na Brodway-u.

New York - ogled mesta

Prosta dva dneva po želji posameznika. Mesto si lahko ogledamo z »Hop on Hop off« avtobusom. Ali z ladjico na izlet do spomenika svobode ali Elis otoka. 

New York

Nadaljevanje ogleda New Yorka, tokrat severni del mesta, centralni park in Bronx. Zvečer pa predlagam obisk enega od spektaklov na Brodwayu. Seveda so tu še muzeji in trgovine. »Shop till you drop.«

New York - Finger Lakes

Vinska pokrajina Finger Lakes je vodilna vinska pokrajina v državi  New York. Gričevnata, hladna pokrajina prepredena s jezeri ima preko 120 vinskih kleti. Finger Lakes (jezera prstov), je skupina enajstih podolgovatih ledeniških jezer. Pokrajina je prepoznavna po zmagovalnih vinih, tako bele kot rdeče sorte. Na poti do hotela postanek v prvi vinski kleti ob jezeru Seneca. Vinska klet Wagner Vineyards Estate Winery. Pet generacij izkušenj pridelave vina. Bill Wagner je posadil vinograde ob jezeru Seneca leta 1978. Na posestvu imajo tudi pivovarno in restavracijo v kateri bomo imeli kosilo pred ogledom in pokušnjo vin. Nočitev v Mestu Geneva na severnem kraju jezera. Prosto za večerjo. 

Finger Lakes – Ogled kleti

Dopoldne postanek v kleti Hermann J. Wiemer Vineyard na zahodni strani jezera Seneca. Rojen v Nemčiji, v vinski pokrajini Mosel, se je preselil v pokrajino Finger Lakes leta 1960. Kaj hitro je spoznal, da je peščena zemlja podobna zemlji v domačih vinogradih tudi podnebje je bilo podobno. Posadil je rizling in kaj hitro je pritegnil zanimanje poznavalcev vin. Njegov rizling se danes smatra med najboljšimi v Ameriki in med stotimi naj vinarji na svetu. Postanek v mestu Watkins Glen prosto za kosilo nato pa obisk Watkins Glen State Park-a. Sprehodili se bomo po 3 kilometre dolgem kanjoni s 19. slapovi. Popoldne pa obisk vinske kleti na pokušnjo vin kleti Dr. Frank Wines ob jezeru Keuka. Dr. Frank je prišel v Ameriko kot imigrant z družino po drugi svetovni vojni. Kot profesor na Cornell University’s Geneva Experiment Station je zagnal pravo revolucijo v proizvodnji vina evropskih sort grozdja in za vedno spremenila način proizvodnje vina v pokrajini Finger Lakes. Svoje znanje in klet je predal sinu Wiliju Frank, ki je v osemdesetih letih presenetil svet s svojim prvin odličnim penečim vinom narejenim po klasični metodi s tremi klasičnimi francoskimi sortami grozdja.

Finger Lakes – Niagara

Odhod v Kanado. Odpeljali se bomo do Niagarskih. Najmogočnejši 50 m visoki podkvasti slapovi so na Kanadski strani. Obiskali bomo to veličastno vodno razkošje Niagarski slapovi. potem pa na ogled in pokušnjo vin v najstarejšo vinsko klet Château des Charmes Winery. Kanadski Opus-one, je največje posestvo na področju Niagare zelo zvesto sledi tradiciji francoskega vinarstva. Prva vinarija na Niagari. Nastala je v  letu 1980, ko se je tu po dolgem iskanju primernega terriorja naselil.Paul Bosc. Petnajst let je študiral pedologijo tal Niagarskega polotoka, izbral tisto najboljše in posadil prve evropske trte na 100 hektarjih svojega posestva. Tako se je tradicionalno francosko vinarstvo prijelo na kanadskih tleh. Bili so tudi prvi, katerih vina so bila nagrajena na Vinexpo v Bordeauxu. Po ogledu in pokušnji vin kosilo ob vinu. Nočitev v Niagari v centru mesta, prosto za večerjo. Priporočam Skylon Tower.

Niagarski polotok

Dopoldne obisk v kleti Inniskillin Winery Niagara.Posestvo  je  nastalo leta 1920, nahaja se  na levem bregu Niagare in s  svojim osrednjim poslopjem, nekdanjimi hlevi in kletjo spominja na staro kmetijo ameriških priseljencev. Duh starine in zgodovinske patine je ohranjen v  celoti. Danes je Inniskillin ob Chateau des Charmes glavni izobraževalni center gastronomije in sodobnega somellierstva na Niagari. Za lahko kosilo postanek ob bližnjem jezeru Ontario v restaraciji z mikro pivovarno. Popoldne pa obisk kleti Royal DeMaria Winery, prav gotovo ena izmed najbolj nenavadnih kleti, je pa prvo ime med ledenimi vini v Kanadi. Klet je ustanovil Joseph De Maria leta 1993. Vinar samouk je razvil svojo lastno metodo, danes pa je to najbolj slavna kanadska klet, ki na 14 ha. vinogradov izključno proizvaja ledena vina in nič drugega. Od leta 1998 si je Joseph De Maria prislužil 32 mednarodnih priznanj velikega kalibra! Leta 2002 je njeno visočanstvo kraljica Elizabeta naročila 6 steklenic njihovega vina in od takrat naprej je to Kraljeva Vinska klet. 

Niagarski polotok

Prva klet dopoldne je Thirty Bench Winery, zanimivaklet, ki teži ustvarjati vrhunska vina iz različnih sort. Pri tem uporabljajo različne tehnološke prijeme in seveda na veliko pogumno eksperimentirajo. Ogled posestva in pokušnja vin s prigrizki. Še ena pomembna znamenitost Niagare je prva elektrarna na svetu. Od tu je Nikola Tesla osvetlil svet. Njegov spomenik stoji na Kozjem otoku sredi reke. Goat Island razdeli slapove na ameriško in kanadsko stran. Popoldne pa obisk zadnje kleti na našem potovanju to je Vineland Winery. Vineland je pravzaprav kompleks kleti, izjemno kvalitetne restavracije in cerkvice v kateri potekajo poroke na visoki nogi. Po kvaliteti vin sodi v vrh kanadskih kleti.Po ogledu posestva in pokušnji vin sledi gurme večerja pred povratkom v hotel.

Niagara - Ljubljana

Dopoldne odhod nazaj v ZDA v mesto New York in do mednarodnega letališča za polet nazaj domov.

Cene letalskih prevoznikov se spreminjajo vsak dan glede na povpraševanje. Te cene pa so vsak dan dražje, zato se prijavite čim prej! Ne odlašajte! Pošljite nam prijavnico s plačano varščino, da lahko kupimo letalske vozovnice in plačal varščino v hotelih in za avtobus.

Pošlji povpraševanje

Izbrali ste:
Ime:
Priimek:
E-mail:
Št. udeležencev:

Sporočilo:

Navodila in splošni pogoji

Splošni pogoji za potovanja in izlete so sestavni deli programa. S pismom, ki ga prejmete najkasneje 7 dni (večdnevno potovanje) oz. 3 dni (enodnevni izleti) pred odhodom vas agencija Okarina obvesti o podrobnostih programa. V primeru, da obvestila v navedenem roku niste prejeli, se nam morate oglasiti prek telefona ali e-maila. Če tega ne storite, domnevamo, da ste naše obvestilo prejeli. Nepopolnih podatkov na prijavnici zaradi katerih ne bi pravočasno prejeli našega obvestila, ne obravnavamo kot višjo silo. Stroške, ki nastanejo v takem primeru, krije potnik.
Holistic Retreats is about traveling and discovering your inner - self, relationships with people, nature, culture and society. http://www.holisticretreats.net/
About Slovenia
Nature and wellness tours in the Green Heart of Europe
Ultimate Slovenia tours
Celebrate the best of Slovenia with ‘Ultimate Slovenia’
Izdelava spletnih strani 4WEB d.o.o.  |  Copyright © 2015-2017. Vse pravice pridržane.  |  Piškotki