FOR MORE INFORMATION CALL:

Travel

Finger Lakes and Niagara Wine Countries

Vinske pokrajine Finger Lakes in Niagara
New York, Finger Lakes (USA), Niagara (CA)

1. dan – 22. april / sobota - Ljubljana - New York – Hotel

Let iz Ljubljane v New York ob 09:10 preko Istanbula. Prihod v New York popoldan istega dne, nastanitev v hotelu v centru mesta blizu Time Square-a v okrožju Broadwayskih gledališč.

2. dan – 23. april / nedelja- New York – Hotel

Prosta dva dneva po želji posameznika. Mesto si lahko ogledamo z »Hop on Hop off« avtobusom. Ali z ladjico na izlet do spomenika svobode ali Elis otoka. Prosto za večerjo. Nočitev New York.

3. dan – 24. april /ponedeljek - New York / ogled mesta, izleti

Nadaljevanje ogleda New Yorka, tokrat severni del mesta, centralni park in Bronx. Zvečer pa predlagam obisk enega od spektaklov na Brodwayu. Seveda so tu še muzeji in trgovine. »Shop till you drop.«

4. dan - 25. april / torek - New York - Finger Lakes

Vinska pokrajina Finger Lakes je vodilna vinska pokrajina v državi  New York. Gričevnata, hladna pokrajina prepredena s jezeri ima preko 120 vinskih kleti. Finger Lakes (jezera prstov), je skupina enajstih podolgovatih ledeniških jezer. Pokrajina je prepoznavna po zmagovalnih vinih, tako bele kot rdeče sorte. Na poti do hotela postanek v prvi vinski kleti ob jezeru Seneca. Vinska klet Wagner Vineyards Estate Winery - pet generacij izkušenj pridelave vina. Bill Wagner je posadil vinograde ob jezeru Seneca leta 1978. Na posestvu imajo tudi pivovarno in restavracijo v kateri bomo imeli kosilo pred ogledom in pokušnjo vin. Nočitev v Mestu Geneva na severnem kraju jezera. Prosto za večerjo. 

5. dan – 26. april /sreda - Finger Lakes – Ogled kleti

Dopoldne postanek v kleti Hermann J. Wiemer Vineyard na zahodni strani jezera Seneca. Rojen v Nemčiji, v vinski pokrajini Mosel, se je preselil v pokrajino Finger Lakes leta 1960. Kaj hitro je spoznal, da je peščena zemlja in podnebje podobno zemlji v domačih vinogradih. Posadil je rizling in kaj hitro je pritegnil zanimanje poznavalcev vin. Njegov rizling se danes smatra med najboljšimi v Ameriki in med stotimi naj vinarji na svetu. Postanek v mestu Watkins Glen. Prosto za kosilo nato pa obisk Watkins Glen State Park-a. Sprehodili se bomo po 3 kilometre dolgem kanjonu z 19. slapovi. Popoldne pa obisk vinske kleti na pokušnjo vin Dr. Frank Wines ob jezeru KeukaDr. Frank je prišel v Ameriko kot imigrant z družino po drugi svetovni vojni. Kot profesor na Cornell University’s Geneva Experiment Station je zagnal pravo revolucijo v proizvodnji vina evropskih sort grozdja in za vedno spremenila način proizvodnje vina v pokrajini Finger Lakes. Svoje znanje in klet je predal sinu Wiliju Frank, ki je v osemdesetih letih presenetil svet s svojim prvin odličnim penečim vinom narejenim po klasični metodi s tremi klasičnimi francoskimi sortami grozdja. Večerja v hotelu.

6. dan – 27. april / četrtek - Finger Lakes – Niagara

Odhod v Kanado. Odpeljali se bomo do Niagarskih. Najmogočnejši 50 m visoki podkvasti slapovi so na Kanadski strani. Obiskali bomo to veličastno vodno razkošje Niagarski slapovi. potem pa na ogled in pokušnjo vin v najstarejšo vinsko klet Château des Charmes Winery. Kanadski Opus-one, je največje posestvo na področju Niagare zelo zvesto sledi tradiciji francoskega vinarstva. Prva vinarija na Niagari. Nastala je v  letu 1980, ko se je tu po dolgem iskanju primernega terriorja naselil.Paul Bosc. Petnajst let je študiral pedologijo tal Niagarskega polotoka, izbral tisto najboljše in posadil prve evropske trte na 100 hektarjih svojega posestva. Tako se je tradicionalno francosko vinarstvo prijelo na kanadskih tleh. Bili so tudi prvi, katerih vina so bila nagrajena na Vinexpo v Bordeauxu. Po ogledu in pokušnji vin kosilo ob vinu. Nočitev v Niagari v centru mesta, prosto za večerjo. Priporočam Skylon Tower.

7. dan – 28. april / petek - Niagara

Dopoldne obisk v kleti Inniskillin Winery Niagara.Posestvo  je  nastalo leta 1920, nahaja se  na levem bregu Niagare in s  svojim osrednjim poslopjem, nekdanjimi hlevi in kletjo spominja na staro kmetijo ameriških priseljencev. Duh starine in zgodovinske patine je ohranjen v  celoti. Danes je Inniskillin ob Chateau des Charmes glavni izobraževalni center gastronomije in sodobnega somellierstva na Niagari. Za lahko kosilo postanek ob bližnjem jezeru Ontario v restaraciji z mikro pivovarno. Popoldne pa obisk kleti Royal DeMaria Winery, prav gotovo ena izmed najbolj nenavadnih kleti, je pa prvo ime med ledenimi vini v Kanadi. Klet je ustanovil Joseph De Maria leta 1993. Vinar samouk je razvil svojo lastno metodo, danes pa je to najbolj slavna kanadska klet, ki na 14 ha. vinogradov izključno proizvaja ledena vina in nič drugega. Od leta 1998 si je Joseph De Maria prislužil 32 mednarodnih priznanj velikega kalibra! Leta 2002 je njeno visočanstvo kraljica Elizabeta naročila 6 steklenic njihovega vina in od takrat naprej je to Kraljeva Vinska klet. 

8. dan – 29. april/ sobota - Niagara

 

Prva klet dopoldne je Thirty Bench Winery, zanimivaklet, ki teži ustvarjati vrhunska vina iz različnih sort. Pri tem uporabljajo različne tehnološke prijeme in seveda na veliko pogumno eksperimentirajo. Ogled posestva in pokušnja vin s prigrizki. Še ena pomembna znamenitost Niagare je prva elektrarna na svetu. Od tu je Nikola Tesla osvetlil svet. Njegov spomenik stoji na Kozjem otoku sredi reke. Goat Island razdeli slapove na ameriško in kanadsko stran. Popoldne pa obisk zadnje kleti na našem potovanju to je Vineland Winery. Vineland je pravzaprav kompleks kleti, izjemno kvalitetne restavracije in cerkvice v kateri potekajo poroke na visoki nogi. Po kvaliteti vin sodi v vrh kanadskih kleti.Po ogledu posestva in pokušnji vin sledi gurme večerja pred povratkom v hotel.

9. dan – 30. april/ nedelja - Niagara – New York

 Dopoldne odhod nazaj v ZDA v mesto New York in do mednarodnega letališča za polet nazaj domov. 

Priloge
Program v pdf
Program v pdf (930 KB)

Letošnje potovanje nas bo zopet poneslo v vinske pokrajine severne Amerike, na vzhodno obalo, v vinsko pokrajino Finger Lakes na severu države  New York. V pokrajini Finger Lakes (11 ozkih podolgovatih jezer, ki imajo podobo prstov na roki) bomo obiskali najboljše med stodvajsetimi kletmi, ki jih premorejo v pokrajini in seveda pokušali odlična vina. Obiskali bomo tudi Niagarske slapove in vinske kleti na polotoku Niagara, ki leži med jezeri Ontario in Erie. Podnebje in sestava tal na tem področju omogočata uspevanje zanimivih tradicionalnih in ameriških sort ter nekaterih zelo kanadskih hibridov.

Send inquiry

You chose:
Name:
Surname:
E-mail:
No. of participants:

Message:

Instructions and terms and conditions

General Terms and Conditions for travel and trips are an integral part of the program. By letter that comes later than 7 days (multi-day trip) or. 3 days (day trips) before leaving the agency Okarina you informed of the details of the program. In the event that notice within that period you did not receive, we must answer the phone or via e-mail. If you do not, assume that you receive our notice. Incomplete information on the application form which does not timely received our notice are not considered as force majeure. The costs incurred in such a case shall be borne by the passenger.
The National Museum of Slovenia
The National Museum of Slovenia, which was founded by the Carniolan State Parliament on the 15th of October 1821, is the oldest of all Slovenian museum institutions
The Slovene Ethnographic Museum
The Slovene Ethnographic Museum invites you to visit the treasure house of Slovene and non-European heritage where objects tell stories of people, where man, nature and culture spin in an eternal dance...
Holistic Retreats is about traveling and discovering your inner - self, relationships with people, nature, culture and society. It is a place for healing and creation. http://www.holisticretreats.net/
About Slovenia
Nature and wellness tours in the Green Heart of Europe
Ultimate Slovenia tours
Celebrate the best of Slovenia with ‘Ultimate Slovenia’
Website design 4WEB d.o.o.  |  Copyright © 2015-2022. All rights reserved.  |  Cookies